Edin Džeko prvi put o sastanku koji ga je odveo u Romu: Našli smo se u Splitu, stigao sam sa tatom i rekao mu – jel moguće da me ovo pitao!?

HomeSport

Edin Džeko prvi put o sastanku koji ga je odveo u Romu: Našli smo se u Splitu, stigao sam sa tatom i rekao mu – jel moguće da me ovo pitao!?

Real Madrid želi dovesti Edina Džeku prije kraja ovog prijelaznog roka

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko (37), gostovao je u emisiji “(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem“.

Džeko je govorio o svojoj karijeri, a u jednom dijelu razgovora detaljno je opisao prelazak iz Man. Citya u Romu. Prvi put ispričao je kako se u Splitu zajedno sa ocem sastao sa Walterom Sabatinijem, tadašnjim direktorom Rome. Krivac za susret bio je još jedan Sarajlija.

“Italija mi je uvijek bila san. Kada smo odrastali Italija je bila prvenstvo broj 1. Najbolji igrači na svijetu su igrali u Italiji. Bio sam na odmoru na Hvaru i zove me Silvano Martina koji je odrastao u Sarajevu. I zvao me, kaže hoće Sabatini da te upozna. 

Znao sam ja da on neće iz Milana autom da me upozna samo. Ja mu kažem ok, dođite vi do Splita autom, ja ću s tatom i naći ćemo se tu da se upoznamo što se kaže. S obzirom da Silvano priča naš jezik, on nam je prevodio. Ja nisam pričao talijanski i u jednom trenutku on mi kaže ‘Ja se bez tebe ne smijem vratiti u Rim, reci šta hoćeš?’. 

“On me iznenadio tu i ja sad govorim tati je li moguće da me pitao ovo. Ja sam tu vidio da on mene stvarno želi i mi smo se tu upoznali i na kraju desio se taj transfer. Kada sam stigao na aerodrom, dočekalo me 5.000 ljudi. To je nešto što se desi jednom u karijeri i što čovjek pamti”, ispričao je kapiten BiH.

Džeko je za Romu igrao od jula 2016. do augusta 2021. godine. Nakon toga prelazi u Inter za koji je nastupao do ljeta ove godine. Edin je od 22. juna fudbaler turskog Fenerbahcea.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0