instant fap
NaslovnicaSanski Most

Elektrifikacija sela Majkić Japra

Elektrifikacija sela Majkić Japra

Danas je potpisan ugovor o realizaciji projekta elektrifikacije sela Majkić Japra, zaseok Bundala, ukupne vrijednosti 120.000 KM. Ugovor su potpisali predstavnici investitora i izvođača radova, a rok za okončanje projekta je 45 dana od početka radova.

Riječ je o projektu kojeg je općina Sanski Most aplicirala pri višim nivoima vlasti, a finansira se zajedničkim sredstvima organizacije UNDP, državnog fonda za povratak, Vlade USK i općine Sanski Most. Konkretno riječ je o izgradnji visokonaponske i niskonaponske mreže te trafoa na području pomenutog sela i elektrifikaciji šest povratničkih domaćinstava.

Prema riječima pomoćnika načelnika općine Sanski Most za privredu, komunalne djelatnosti i ekologiju, Mevlide Deumić, radi se o još jednom projektu koji ima za cilj stvaranje što povoljnijih uslova za održiv povratak.

Realizacija ovog projekta elektrifikacije stvoriće uslove za povratak prijeratnih mještana na područje sela Majkić Japra, obzirom da je nepostojanje niskonaponske mreže u proteklom periodu bio veliki veliki problem koji je kočio ovaj proces.