Elvira Burnić treba našu pomoć

HomeLokalne temeOstalo

Elvira Burnić treba našu pomoć

Sjećaš li se Prijedora?

Da nevolja nikada ne dolazi sama osjetila je i Burnić Elvira iz Zecova. Ova mlada žena nakon razvoda sa suprugom živi u dijelu kuće svoje majke u naselju Gradina, u mjesnoj zajednici Zecovi kod Prijedora. Od povratka u Zecove ni njenoj majci ali ni braći ne ide baš dobro u životu. Mladi su ostali bez oca Fuada ubijenog 23.jula 1992.godine, a životni putevi tokom i nakon rata bili su puni trnja i kamenja. Na kraju su, kao i većina povratnika, ostavljeni prepušteni samima sebi na milost i nemilost  povratničkog ambijenta.

elvira burnic 2

Elvira nije zaposlena, nema nikakvih mjesečnih primanja i samo ona zna kako uopšte sastavlja kraj s krajem. Iako uglavnom više nema nego što ima, ona se nikada nije žalila.

Kako nije imala nikakvo zdravstveno osiguranje rijetko je obilazila i doktora. Međutm, tegobe koje je dugo osjećala postale su nepodnošljive. Ovaj put se uz podršku aktivistkinja Udruženja prijedorčanki Izvor, Seide Karabašić i Azize Ferizović, obratila doktoru.  Nakon specijalističkih pretraga stigla joj je jako ružna vijest. Elvira ima karcinom grlića materice koji je već u trećoj fazi  i prijeti da se proširi dalje i da zahvati i ostale organe u neposrednoj blizini.

eb 1

Ovaj put se našla u situaciji koja je gotovo bezizlazna. Zdravstvena zaštita u Bosni i Hercegovni a posebno u RS-u je gotovo nikakva. Osim ljubaznosti liječničkog osoblja, često puta se pacijentima ne može ponuditi ništa drugo. Kako Elvira nema nikakvo osiguranje sve troškove mora snositi sama ili joj podršku pružaju njena majka i braća koji ni sami ne znaju kako uopšte uspiju nabaviti osnovne životne namirnice. Bolovi su postali nepodnošljivi a s njima i troškovi liječenja. Elvira će morati biti operisana i za operaciju kao i za tretmane koje sada ima, a posebno one postoperativne, treba dosta novca. Stoga apelujemo na one koji mogu da i ovaj put pokažu svoje srce i pomognu ovoj mladoj ženi. Trenutno je našoj redakciji dostavljen samo broj tekućeg računa otvorenog u „Hypo-Alpe Adria Banka a.d“ koji glasi:

552-021-16062057-38 

Na ime Burnić (Fuad) Elvira;

Uskoro ćemo vas obavijestiti i o načinu slanja vaših dobrovoljnih priloga i iz inostranstva!

mojprijedor

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0