instant fap

Erdoan: Alija Izetbegović ima posebno mjesto u srcu turskog naroda

To je mudri junak kojeg turski narod puno voli. U njemu se nalaze dvije specifičnosti. Kao prvo, mudrost, a, kao drugo, liderstvo, kazao je turski premijer Redžep Tajip Erdoan

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i turski premijer Redžep Tajip Erdoan posjetili su danas na Kovačima u Sarajevu mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.

U njihovoj pratnji su bile i njihove supruge Emine Erdoan i Sebija Izetbegović, kao i kćerka premijera Erdoana, Sumeyye Erdoan. Izetbegović i Erdoan su položili cvijeće na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, nakon čega je je premijer Erdoan dao izjavu novinarima.

“Mjesto prvog predsjednika Alije Izetbegovića ima posebno mjesto, kako u mom srcu, tako i u srcima cijelog turskog narod. To je mudri junak kojeg turski narod puno voli. U njemu se nalaze dvije specifičnosti. Kao prvo, mudrost, a, kao drugo, liderstvo. Želimo da Bosna ka budućnosti korača u jedinstvu i zajedništvu. Rahmet Aliji Izetbegoviću i svim poginulim šehidima Bosne”, rekao je premijer Erdoan.

Premijer Erdoan će se nakon posjete mezarju Kovači sastati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

KOMENTARI