instant fap

Facebook će automatski dobijati svaku fotografiju s mobitela

Facebook je ponovno optužen za povredu privatnosti, jer korisnike svojih mobilnih aplikacija potiče na aktiviranje novog “Photo Sync” programa koji automatski prebacuje fotografije s mobitela na privatni profil, piše Daily Mail.

Facebook će svejedno imati pristup fotografijama bez obzira odluče li ih korisnici staviti na svoj profil i podijeliti sa javnošću ili ih zadržati u privatnom albumu.

Znat će gdje se i s kim družite

Kompanija će moći zadržati te fotografije u svojim bazama, a znati će i gdje su snimljene kao što će moći koristiti svoju tehnologiju “prepoznavanja lica” kako bi utvrdili ko je na fotografijama.

Kao rezultat toga, socijalna mreža će moći napraviti bazu u kojoj će imati podatke gdje su i s kim korisnici bili iz informacija koje su automatski dali Facebooku.

“Sve fotografije će biti dostupne Facebooku”

Kada korisnici aktiviraju “Photo Sync”, svaka nova fotografija sa “smart phonea” bit će odmah stavljena na privatni album na Facebookovom serveru, gdje će čekati dozvolu korisnika da se objave za javnost.

Kompanija za internetsku sigurnost Sophos je upozorio korisnike da tada više ne kontroliraju koju fotografiju daju Facebooku. “U prošlosti ste mogli odlučiti koju fotografiju ćete prebaciti na socijalnu mrežu, a koju ćete koristiti za svoje svrhe. Sada sve fotografije, bile one dobre ili loše, će biti dostupne Facebooku”, upozoravaju iz Sophosa.

KOMENTARI