instant fap
NaslovnicaUncategorized

Facebook uvodi novine u Timeline (koje ćemo možda i zavoljeti)

Facebook uvodi novine u Timeline (koje ćemo možda i zavoljeti)

Pisali smo nedavno o tome da Facebook planira izmjene za Timeline, prije svega u izgledu, i kako je moguće da se novi izgled mnogima neće dopasti. Evo sada i nekih novina u funkcionalnosti Timeline – a koje bi mogle koristiti i biti zanimljive mnogima, a odnose se prvenstveno na brendove (Facebook for Pages).

Objedinjene globalne i lokalne stranice

Do sada su korisnici globalnih stranica mogli da razdvajaju sadržaj po regijama, a na novim objedinjenim stranicama olakšan je prenos trenutne regije i njenog sadržaja na istu stranicu. Broj fanova će biti dijeljen između stranica (pod zajedničkom glavnom stranicom), a korisnici će moći da biraju stranicu pomoću “switch region” opcije, prenosi ITbox.rs.

Upravljanje fan stranicama

Facebook je nedavno predstavio Page Manager aplikaciju za iPhone koja korisnicima-administratorima omogućava pregled aktivnosti na stranici, pristup statistikama i mogućnost komuniciranja s fanovima direktno sa aplikacije. Sjajna stvar je što će administratori stranica direktno sa svojih mobilnih uređaja moći da objavljuju statuse, fotografije i komentare, kao i da pristupaju statistikama stranica.

Precizniji uvid u postove

Ukoliko se bavite sofisticiranim upravljanjem stranicama (posebno onih vezanih za brendove) sigurno koristite neke programe za uvid u to koliko je efektan sadržaj na Facebook stranicama. Facebook će sada omogućiti uvid u to koliki procenat kompletne baze fanova je pogledao sadržaj. Opcija “% seen” broji preglede postova, a dodatno će se pojačati mehanizmom promotivnih postova (Promoted Posts) koji će se plaćati.

Timeline video

Timeline Movie Maker omogućiće korisnicima da lako i jednostavno kreiraju video koji će promovisati njihov brend.