instant fap
NaslovnicaUncategorized

Mali trikovi za kožu bez dlačica

Mali trikovi za kožu bez dlačica

Ako vas sama pomisao na depilaciju podsjeća na bol, treba da znate da depilacija ne mora nužno da izaziva neprijatan osjećaj. Dovoljno je da znate nekoliko trikova zahvaljujući kojima ćete ovog ljeta bezbrižno pokazivati svoju glatku kožu.

Izbjegavajte ekstremne uslove poslije depilacije voskom. Ne izlažite kožu toploti i ne vježbajte najmanje 24 sata nakon depilacije kako ne biste izazvali iritaciju.
Zategnite kožu kada se brijete ili depilirate kako bi površina kože bila glatka. Ako dlačice uklanjate brijačem, brijte se u smjeru njihovog rasta, kako biste izbjegli pojavu crvenih tačkica i svraba.
Depilirajte se uveče. Ako planirate odlazak na bazen ili na plažu, koža vam se neće iziritirati od sunca, soli ili hlora ako dlačice uklonite noć ranije.
Kada brijete pazuh, pobrinite se da ste uklonili sve dlačice, koje u tom predjelu rastu iz svih pravaca, tako što ćete brijačem preći iz svih uglova. Nakon brijanja, isperite pazuh hladnom vodom kako biste zatvorili pore.
Borite se protiv uraslih dlaka tako što ćete koristiti gel za brijanje umjesto kreme, jer ćete na taj način spriječiti začepljavanje pora. Nemojte nositi uske farmerice ili donji veš, jer i to može da prouzrokuje stvaranje uraslih dlaka. Ako do toga ipak dođe, koristite kremu protiv urastanja (najbolje su one na bazi aloa vere) i nanosite je dva puta dnevno kako biste se riješili crvenila.
Brijač bi trebalo da mjenjate nakon što ste ga upotrebili desetak puta, ili čim primjetite da postane tup. Najbolje je da birate one sa četiri ili pet sječiva.