instant fap

Facebooku predviđen nagli pad: Do 2017. će izgubiti 80 posto korisnika

Facebooku predviđen nagli pad: Do 2017. će izgubiti 80 posto korisnika

Nadalje u svojoj novoj studiji tvrde da će rast Facebooka doći do svog neminovnog kraja, poput epidemije koja se širi velikom brzinom i zatim nestaje.

Predlošci bolesti, zaraza i epidemija mogu se primijeniti na model iznenadnih instantnih popularnosti društvenih mreža i njihovih padova (prisjetimo se MySpacea), piše u studiji objavljenoj 17. siječnja. Takvi modeli podrazumijevaju da “ozdravljenje” zahtjeva kontakt s “nezaraženom” osobom, na primjer osobom koja ne koristi Facebook (“oporavljeni” pripadnik populacije) te na temelju njih stručnjaci predviđaju nagli pad Facebooka koji će rezultirati “ozdravljenjem” čak 80 posto njegovih korisnika između 2015. i 2017. godine.

Jednostavnije, Facebook korisnici će izgubiti interes za tu društvenu mrežu kad se to isto dogodi njihovim vršnjacima – ako se ranije navedeni modeli pokažu funkcionalnima, piše Time.

“Ideje se, poput epidemija, zarazno šire među ljudima prije no što izumru te su dosad uspješno opisivane epidemiološkim modelima”, pišu autori studije.

KOMENTARI