instant fap

Za vikend i do 30 centimetara snijega!

Za vikend i do 30 centimetara snijega!

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), od petka slijedi značajno zahlađenje praćeno jakim vjetrom i snijegom. Sam petak počet će uz oblake i kišu, ali uz zahladnjenje i vrlo jak sjeveroistočnjak do kraja dana očekuje se snijeg.

U subotu će snijega uz vjetar i niske temperature biti posebno u prvom dijelu dana. Mjestimično se očekuju i obilnije padavine uz stvaranje snježnog pokrivača od 10 do 20, a u gorju i više od 30 centimetara. U nedjelju se očekuje postepeno smiravanje vremena, ali temperature će i dalje biti niske.

U Bosni i Hercegovini u četvrtak na jugu, jugozapadu, jugoistoku i zapadu zemlje oblačnije a do kraja dana može biti kiše, drugdje veći dio dana uglavnom suho i stabilno vrijeme, posebno sjever i sjeveroistok zemlje.

U petak južina te kiša posebno na jugu zemlje gdje može ponovno biti obilne kiše, od sredine dana osim u gorju i u nizinama Bosne moguć je snijeg a u noći na subotu očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača, javlja sajt vremenske prognoze za BiH i Hrvatsku.

Isto tako u noći na subotu snijeg se očekuje i na oko 1.000 mnv u gorskim dijelovima Hercegovine moguće i niže.

Osjetno hladnije i vjetrovito vrijeme posebno subota na jugu zemlje gdje će biti jake i vrlo jake bure, još su moguće oborine i to u Bosni snijeg a na jugu zemlje kiša snježna granica u Hercegovini može se spustiti na 800 mnv.

U nedjelju hladno te kratkotrajna stabilizacija vremena! – navodi isti izvor.

KOMENTARI