instant fap

Finansijski ću te izdržavati, neću te varati na internetu, ostaću lijepa…

U anketi koju je provela jedna australska osiguravajuća kuća, ispitanici su se morali izjasniti o tome koji su im bračni zavjeti najbitniji. Rezultatima su mnogi ostali iznenađeni. Donosimo vam bizarne bračne zavjete za koje bi se mnogi odlučili.

‘Finansijski ću te uzdržavati’

Zajednički bankovni računi postaju sve popularniji među mladim parovima diljem svijeta nakon stupanja u brak. No, to je vrlo velika i važna odluka i stvar povjerenja jer više niste jedina osoba koja raspolaže vašim finansijama. No, gotovo polovica ispitanika tvrdi kako bi se svom partneru obvezala da će ga uzdržavati ne bude li radio, piše Huffington Post, a prenosi Dnevnik.hr.

‘Neću te varati ni na Internetu’

Zavjet vjernosti sastavni je dio bračnih zavjeta, no moderno vrijeme i moderna tehnologija doveli su do manjih preinaka u ovom zavjetu. Tako bi se 70 % ispitanika odlučilo za mali dodatak zavjetu vjernosti kojim obećavaju kako neće flertati ni s kim čak ni na Internetu i društvenim mrežama.

Poštivanje i slušanje partnera više nije ‘in’

U bračnim zavjetima do sada smo često slušali kako se bračni partneri zaklinju kako će jedno drugo poštivati i slušati, no samo bi se 18 % ispitanika sada odlučilo uključiti ovaj zavjet. To očito više nije ‘in’.

Jednakost u odgoju djece

Iako bi se jednaka uloga obiju roditelja u odgoju djece trebala podrazumijevati samim stupanjem u brak i odlukom partnera da će uopće imati djecu, to očito nije tako jer bi se većina ispitanih žena odlučila na konkretan zavjet kojim bi to ‘propisale’. Znači li to da se očevi manje bave odgojem djece?

‘Ostaću lijep/lijepa’

Čak 23 % ispitanika u zavjete bi uključilo i ‘odredbu’ kojom će se oba partnera obvezati da će se u braku, koliko god godina prošlo, brinuti za svoj izgled, te da će se potruditi da ostanu lijepi kao što su i bili kada su stupili u brak. Neobično, zar ne? Ali neki očito smatraju kako će na taj način zadržati partnera upozna li on nekog mlađeg i ljepšeg.

KOMENTARI