Godišnjica jedne od najvećih prirodnih nesreća

Godišnjica jedne od najvećih prirodnih nesreća

Prije četiri godine Sanski Most je zadesila najveća prirodna nesreća u njegovoj novijoj historiji.

U do danas nezabilježenim poplavama stradali su stambeni i poslovni objekti, javna i komunalna infrastruktura, te poljoprivredno zemljište uz pričinjenu štetu od oko 11.000.000,00 KM. Ovim putem upućujem iskrenu zahvalnost svim pojedincima i udruženjima, javnim, privrednim i nevladinim subjektima u zemlji i inozemstvu, sa naglaskom na naše sugrađane u dijaspori, koji su pomogli u zbrinjavanju stanovništva, prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći, te u procesu sanacije štete i rekonstrukcije infrastrukture.

Posebnu zahvalnost upućujemo Službi civilne zaštite i Vatrogasnoj jedinici, te lokalnim volonterima i članovima Crvenog križa, Ronilačkog kluba ”Vir”, Kluba ekstremnih sportova ”Condor”, pripadnicima MUP-a USK, pripadnicima OS BiH i svim našim sugrađanima koji su u tim kritičnim momentima pomogli da se ova nesreća prevaziđe bez ljudskih žrtava.

Nažalost, jedan od junaka ove nesreće, rahmetli Sabahudin Aganović – Sapko istaknuti član RK ”Vir” koji je uz ostale članove kluba dao neizmjeran doprinos u akcijama spašavanja naših sugrađana, danas više nije s nama i ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo i poručujemo da njegov lik i djelo ovaj grad nikad neće zaboraviti.

Nek’ mu je vječni rahmet i hvala.

 

KOMENTARI