instant fap
NaslovnicaUncategorized

Gradske vlasti neće ukloniti znak koji zabranjuje razgovor s vragom

Gradske vlasti neće ukloniti znak koji zabranjuje razgovor s vragom

Moskovske gradske vlasti objavile su da nemaju nikakvu namjeru ukloniti saobraćajni znak na Patrijaršijskim prudima koji prolaznike upozorava da ne smiju razgovarati s nepoznatima

Znak je osvanuo nedavno, a prikazuje prekrižene likove iz Bulgakovljevog kultnog djela ‘Majstor i Margarita ‘: profesora Volanda, koji utjelovljuje samog nečastivog, i njegove pomoćnike demona Korovjeva i divovskog crnog mačka Behemota.

Radnja prvog poglavlja romana, pod naslovom ‘Nikad ne razgovarajte s nepoznatima’, odvija se upravo na Patrijaršijskim prudima u Moskvi 1930.-ih godina. U tom dijelu priče, Voland se materijalizira naočigled dva pisca koji raspravljaju o postojanju Krista. Na kraju poglavlja jedan pogine u stravičnoj tramvajskoj nesreći, a drugi završi u ludnici.

Moskovljanin Aleksandar Vilenski objavio je na Facebooku da je upravo on postavio taj domišljati prometni znak, jer ga je mučila nepravda što nigdje u tom dijelu grada nema nikakvog spomenika Bulgakovljevom radu, što je shvatio kad je jednom onuda noću šetao pijan. Doduše, u blizini se nalazi njegov stan-muzej, kao i zaseban muzej posvećen njegovim djelima u susjednoj zgradi.

– Znak nikome ne škodi i ne krši nikakve zakone već, upravo suprotno, služi kao podsjetnik na događaje iz Bulgakovljevog besmrtnog djela, izjavio je glasnogovornik gradske uprave.