instant fap
NaslovnicaSport

Grafite: Džeko ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih napadača u Europi i svijetu

Grafite: Džeko ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih napadača u Europi i svijetu

Brazilski fudbaler Grafite biranim je riječima u intervjuu za web-stranicu FIFA-e pričao o nekadašnjem suigraču iz Wolfsburga Edinu Džeki.

Edin Džeko je u januaru prošle godine za oko 37 miliona eura prešao iz Wolfsburga u Manchester City. U prošloj je sezoni s 14 pogodaka u Premierligi pomogao “građanima” na putu do naslova, ali ipak nije nije bio u prvom planu menadžera Roberta Mancinija koji je na raspolaganju imao još trojicu sjajnih napadača – Sergija Agüera, Carlosa Teveza i Marija Balotellija, prenosi “nogometni-magazin”. Ne čudi, stoga, što se po otočkim medijima često posljednjih sedmica spominje Džekin mogući odlazak s Etihada. Grafite, međutim, smatra da 26-godišnji Bosanac može uspjeti u Cityju.

“Džeki nedostaju stalni nastupi. Kad dođete u takav klub koji je potrošio toliku količinu novca, ljudi od vas očekuju trenutni odgovor. A City je doveo i sjajne igrače poput Agüera, Balotellija i Teveza. No, Džeko je također sjajan igrač, ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih napadača u Europi i svijetu. Može zabiti s obje noge, ambiciozan je i dobar je momak”, poručio je Grafite koji danas igra za Al-Ahli iz Dubaija.