instant fap

Kadeti Podgrmeča prvaci jeseni

Proteklog vikenda odigrano je poslednje kolo prvog dijela šampionata Omladinske lige BiH. Kadeti NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta su u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva trebali ugostiti svoje vršnjake iz „Bratstva“ iz Bosanske Krupe, ali utakmica nije odigrana obzirom da su Krupljani isključeni iz daljnjeg takmičenja.

Tako su mladi sanski nogometaši ostali sa bilansom od 11 pobjeda i dva poraza, te sa osvojena 33 boda osvojili naslov prvaka jeseni. Treba reći, da isti broj bodova ima i drugoplasirana „Kozara“ iz Gradiške, ali su Sanjani prvi na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici. Iako svi kadeti Podgrmeča koji su branili boje kluba zaslužuju čestitke na ostvarenom uspjehu, treba izdvojiti najbolje strijelce Harisa Međedovića sa 15 i Demira Jakupovića sa 11 postignutih golova. Trener omladinskih selekcija u Podgrmeču, Velid Kuželj, i više je nego zadovoljan onim  što su njegovi igrači pružili u jesenjem dijelu prvenstva.
„ Prvo bih čestitao svojim igračima na još jednom uspjehu. Moram istaći, da se radi  o odličnoj generaciji Podgrmeča, možda i najboljoj u posljednjih nekoliko godina.  Pored toga što igrači naporno treniraju i daju svoj maksimum u skoro svakoj utakmici, njih krasi i prijateljstvo van terena, što svakako pozitivno utiče i na samu igru. Ne bih previše hvalio naše momke, ali su u skoro svim utakmicama  briljirali, igrali disciplinovano i bez puno grešaka. Odigrali su  jednu fantastičnu polusezonu. U ovoj  uzrasnoj kategoriji imamo kvalitetan sastav sa nekoliko vrsnih pojedinaca, te su i naše  ambicije da sa kadetima osvojimo šampionsku titulu. Nadam se da ova sjajna mlada generacija može ostvariti taj uspjeh“, rekao je Kuželj.
Rezulatat kadeta Podgrmeča je svakako vrijedan pažnje, te stoga Radio Sana mladim sanskim nogometašima upućuje čestitke na osvojenoj tituli prvaka jeseni uz želju da dobre parije pružaju i do kraja sezone

KOMENTARI