instant fap

Kako preživjeti ljetne vrućine

Tjelesnu temperaturu možemo sniziti, i tako se rashladiti, da na određena mjesta stavimo hladne obloge

Paklene vrućine su pred nama, a kada Suce nemilosrdno zapeče niti jedan hlad ne može pružiti utjehu, a pošto more nije svima dostupno moramo pronaći nove načine da se rashladimo.

Ignorirajte temperaturu
Sve je u glavi, kažu znanstvenici! Studija provedena među biciklistima koji su bili izloženi različitim temperaturama pokazala je da su toplinsku iscrpljenost osjećali samo oni koji su znali kolika je temperatura. Stoga, nemojte gledati na termometar i garantirano ćete lakše podnijeti ljetnu vrućinu, prenosi metro-portal.hr.

Pijte što god vam padne pod ruku
Naravno, savjet je svakako da izbjegavajte alkohol jer će vas on još više dehidrirati. Za vrućih dana voda je najbolja opcija, no nije i jedina. Sve tekućine, bilo da se radi o gaziranim pićima ili čak mlijeku, pomoći će vam da ostanete hidratizirani, i zapamtite da pijete kad god osjetite žeđ.

Rashladite automobil
Svima su nam i suviše poznate posljedice ostavljanja automobila na milosti i nemilosti Sunca, no postoji trik koji će vam pomoći da brzo i efikasno rashladite unutrašnjost. Trik je u tome da na jednoj strani otvorite prozore, a na drugoj opetovano otvarate i zatvarate vrata. Na taj način topli zrak izbacujete van, a svježiji utiskujete unutra. Pripazite da si ne pričepite prste.

Rashladite se dok spavate
Koliko puta ste zbog nesnosne vrućine bdjeli do kasno u noć, nervozno se vrtili po krevetu čekajući da vam konačno san dođe na oči? Ako odbijate paliti klimu dok spavate niste osuđeni na kupanje u znoju jer si život možete olakšati tako da prije počinka posteljinu rashladite u zamrzivaču. Spavaću sobu možete rashladiti ventilatorima, tako da ih strateški razmjestite da ne pušu direktno u vas, ili zatvaranjem prozora preko dana kada je vruće i otvaranjem kada padne noć i temperatura zraka postane ugodnija.

Saznajte gdje se nalaze termalne tačke
Tjelesnu temperaturu možemo sniziti, i tako se rashladiti, da na određena mjesta stavimo hladne obloge. Trik je u tome da hladimo dijelove tijela kojima prolaze glavne arterije(ručni zglobovi, rist, stražnji dio koljena, prepone, unutrašnji dio lakta i vrat ) te potiljak u kojem se nalazi centar za regulaciju tjelesne temperature.