instant fap

Kako se snalazite u online nastavi?

Kako se snalazite u online nastavi?

Zbog trenutnih vanrednih okolnosti u vezi sa pandemijom Covid-19, nastava u svim obrazovnim ustanovama ove školske godine biće završena online putem. Sa online nastavom, ili nastavom na daljinu, po prvi put su se susreli učenici i nastavno osoblje sanskih srednjih škola, i ovakav vid nastave veoma je brzo zaživio na internetu, u virtualnim školskim klupama i učionicama.

Sve obrazovne ustanove, u skladu sa svojim mogućnostima, bile su obavezne organizovati online nastavni proces, i kako smo danas mogli saznati, iako je u početku bilo određenih poteškoća, učenici i nastavnici postepeno su prihvatali novu realnost što se tiče izvođenja obrazovnog procesa, tako da nastava trenutno funkcioniše bez većih problema.

Maturanti su već okončali nastavu, i uskoro će uslijediti polaganje maturskih ispita. Bitno je naglasiti da je Ministarstvo obrazovanja USK dalo preporuku za sve srednje škole da mogu organizirati polaganje maturskih ispita u samim školama, tako da će se učenici završnih razreda, nakon dva mjeseca, ponovo vratiti u školske klupe kako bi okončali srednjoškolsko obrazovanje.

KOMENTARI