Kasumović nazvao NES kriminalnom organizacijom, a zajedno stali iza iste ideje

HomeVijestiBiH

Kasumović nazvao NES kriminalnom organizacijom, a zajedno stali iza iste ideje

Šetnja za Mahira: Lovrenović poručio ‘zločin bez kazne je najgori zločin’

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer je otvarajući svoju predizbornu kampanju teško optužio Narodni evropski savez-NES (bivšu A-SDA).

– Ja tu organizaciju javno zovem kriminalna organizacija, to je A-SDA, sad se zovu NES. To je kriminalna organizacija, vjerujte meni. Ko mi god ne vjeruje, šta ću – rekao je između ostalog Kasumović na svome predizbornom skupu.

Ovu izjavu sa njegovog obraćanja na društvenim mrežama dijele Kasumovićevi politički rivali pitajući da li to dolazi do pucanja u programskoj koaliciji 11 stranaka koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U toj su koaliciji, između ostalih, Fuad Kasumović (BH lista KF) i NES, koji predvodi Nermin Ogrešević.

Da je na političkoj sceni BiH moguće sve, pokazuje i ovaj primjer s obzirom da su i Fuad Kasumović i NES u istoj grupaciji stranaka koje podržavaju Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH i koje bi trebale dijeliti, barem približno, iste vrijednosti.

“Da bi zadržali vlast, kriminalnoj organizaciji A-SDA, sad se zovu NES, dali su da upravljaju kantonom samo da bi ostavili svoje direktore na pozicijama. Propali su na prošlim izborima, na ovima će drastično propasti i to ne samo u Zenici i ZDK nego u državi“, poručio je gradonačelnik Zenice.

Nazivajući NES kriminalnom organizacijom, pravo je pitanje kako će ove dvije stranke sarađivati i da li će u tim trenucima “jedinstva“ jednostavno zaboraviti na ovako teške optužbe i praviti se kao da se ništa nije dogodilo.

Podsjetit ćemo da su u Sarajevu na predstavljanju Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata 11 stranka u istom redu stajali i Fuad Kasumović i Nermin Ogrešević, lider NES-a.

Također je interesantna i činjenica da je Kasumović, inače prvi čovjek Zenice, poručio da je NES zapravo vlast što ne ide u prilog retorici stranaka okupljenih oko “ujedinjene opozicije”. Ako se u obzir uzme da nekoliko stranaka koje su podržale Bećirevića imaju svoje kadrove u kantonalnoj ili entitetskoj vlasti, teško se može govoriti o stopostotnoj opoziciji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0