instant fap

Ko je Radončićev rođak Ziki?

Ko je Radončićev rođak Ziki?

Prije nego što je imenovan na dužnost ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Fahrudin Radončić je pukim slučajem saznao da ima rođake u redovima SDA, svojih trenutačno najljućih političkih rivala. 

Naime, neposredno prije imenovanja, parlamentarna komisija, u kojoj su bili izaslanici svih stranaka koje imaju predstavnike u Parlamentu BiH, provjeravala je Radončićevu biografiju. Stvar koja se radi prilikom svakom imenovanja i u suštini je benigna. Pročita se CV, izaslanici se usuglase sa izborom i nakon toga šalju svoj zaključak u daljnju proceduru.

No, ovaj put je izaslanik SDA, Asim Sarajlić, tražio da se kandidata Radončića pozove na razgovor kako bi ga upitao o nekim stvarima koje su ga zanimale. Što je također procedura dozvoljena pravilima.

Radončić se pojavio na sastanku kojim je predsjedavao Beriz Belkić (SBiH). Sarajlić ga je prvo pitao za plan i program budućeg rada. Radončić je odgovorio rečenicama koje ponavlja svakodnevno (ekonomija, proesperitet, sigurnost, javni radovi), da bi mu onda Sarajlić kazao: “Pozdravio vas je naš rođak Ziki.” U sali je nastao muk jer su svi, naravno pomislili kako Sarajlić aludira na Zijada Turkovića.

Nakon nekoliko sekundi šutnje, Sarajlić se nasmijao i kazao: “Ne, nije taj na kojeg ste svi pomislii. Gospodin Radončić i ja imamo zajedničkog rođaka. Zijada Blekića, direktora sarajevske burze.” Sastanak je nakon toga okončan bez daljnjih upita. (S.B.)

KOMENTARI