instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Ko je Šejla Zonić? Mlada pjevačica koja je osvojila srca i scenu ‘Zvezda Granda’

Ko je Šejla Zonić? Mlada pjevačica koja je osvojila srca i scenu ‘Zvezda Granda’

Mlada i talentovana pjevačica Šejla Zonić osvojila je srca publike i žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” uz nevjerovatnih 132.014 glasova od ukupno 529.000. Rođena u Njemačkoj, Šejla je svoju ljubav prema muzici razvijala od malih nogu. Iako je odrasla u Sanskom Mostu, njena strast prema muzici bila je očigledna gdje god da se nalazila.

Osim po izvanrednoj vokalnoj sposobnosti i scenskom nastupu, Šejla se istakla i po svom obrazovanju. Kao najobrazovanija kandidatkinja koja se ikada takmičila u ovom šou programu koji postoji preko dvadeset godina, pohađala je muzičku školu gdje je savladala osnove muzičke teorije i pjevanja.

Njena posvećenost obrazovanju nije se zaustavila na tome. Nakon završene srednje muzičke škole, Šejla je upisala Muzičku Akademiju u Sarajevu gdje je nastavila da usavršava svoje znanje. Diplomirala je s najvišim ocjenama, a njeni profesori često su je hvalili kao jednu od najperspektivnijih mladih muzičkih umjetnika svoje generacije.

Šejla nije samo talentovana pjevačica već i strastvena u svom humanitarnom radu. Aktivno učestvuje u različitim dobrotvornim akcijama i često nastupa na humanitarnim koncertima, pokazujući svoju želju da pomogne drugima i doprinese zajednici.

“Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za “Zvezde Granda”. Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje”, izjavila je Šejla jednom prilikom.

Njen put do uspjeha nije bio lak. Dok se obrazovala, morala je da žrtvuje mnogo toga, ali je to činila s ciljem da ostvari svoje snove. Kao inspiracija mnogima, Šejla je pokazala da je moguće postići velike stvari uz pravi balans talenta, obrazovanja i posvećenosti.

KOMENTARI