instant fap
NaslovnicaBiH

Ko su novi sanski ministri u Vladi USK-a?

Ko su novi sanski ministri u Vladi USK-a?

Formirana je nova vlast u Unsko-sanskom kantonu.

Ministri iz reda SDA, koji su do jučer savjesno i odgovorno obavljali svoje dužnosti su dočekali i to, da im vozači, članovi porodice i čistačice u zgradi kantonalne Vlade saopšte odluku kantonalnog premijera Lipovače, o njihovom razrješenju. Postupak i načina razrješenja uveliko evociraju sjećanja na period jednostranačja u kojem si morao prešutjeti na nepravdu, jer ako se pobuniš može ti biti samo gore. Na tragu toga, premijer Lipovača rapidno stvara nove kombinacije i u vlast uvlači nove ministre o kojima vjerovatno ni sam ne zna ništa.

Da nam premijer ne ostane uskraćen, preciznije ćemo objasniti ko su novi sanski ministri u kantonalnoj Vladi. Ministar privrede, član predsjedništva SBB-a, menadžer sumnjive kompetencije, gospodin Redžo Kurbegović. Čovjek koji je već uveliko zagazio u sedmu deceniju života, jedan od osnivača SDA početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Obavljao dužnosti u toj stranci dok je bio u vrhu kadrovsko-stranačke hijerarhije, nestalo „ kajmaka“, nesta i Redže iz SDA. Moralni patuljak, sklon promjenama stranačkih košulja onako kako vjetar nanese. Poznato je i to da je prije nekih desetak godina za sebe izjavio : „ja sam studirao, ali nisam diplomirao“. Da ne ostane tako, gospodin Kurbegović u ranim šezdesetim godinama života upisuje menadžment na privatnom „Univerzitetu“ u Prijedoru, isti završava u roku od dvije godine.

Kadar za poželjeti, kadar koji jasno dokazuje i umanjuje vrijednost Univerziteta u Bihaću. Gdje su toliki stručnjaci koji uložiše svoju mladost u obrazovanje, armija nezaposlenih ekonomista je na birou, čekaju priliku za posao u državi za „čovjeka“. Premijer Hamdija Lipovača, ovom odlukom još jednom potvrđuje da šansu dobijaju podobni, a ne stručni.

Gospođa Azemina Helić, dugogodišnji član SDP-a, općinska vijećnica u dugogodišnjem mandatu je također novoizabrana ministrica finansija u Vladi USK-a. Po zanimanju dipl. ekonomista , zaposlena u MSŠ Sanski Most, također kao i njen kolega iz SBB-a, zagazila u sedmu deceniju života.

O njoj u drugom dijelu ovog predstavljanja.