instant fap

Kod povrijeđenog Vojislava B. policija pronašla fitilje?

Kod povrijeđenog Vojislava B. policija pronašla fitilje?

Hrvatska policija ispitala je više od 100 osoba u vezi sa dvije eksplozije proteklih dana u Zagrebu, ali za sada niko nema status osumnjičenog, i nijedan od ova dva događaja ne kvalifikuje se kao teroristički akt.

“Tragovi pronađeni i izuzeti na mjestima događaja predati su na vještačenje i, nakon dobijenih nalaza, moći će se utvrditi eventualna povezanost dvije eksplozije”, saopšteno je iz Direktorata hrvatske policije.

U saopštenju se navodi da je nakon uviđaja na mjestima događaja utvrđeno da je u oba slučaja riječ o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, te da nijedna od eksplozija ne upućuje na to da je riječ o terorističkom aktu.

“Obje eksplozije za sada kvalifikujemo kao ugrožavanje opšte sigurnosti /dovođenje u opasnost života ljudi i ugrožavanje imovine/”, dodaje se u saopštenju.

Iz policije navode da preduzimaju sve zakonom raspoložive mjere kako bi se pronašao počinilacili počinioci, prenosi Srna.

Prva eksplozija dogodila se u Zagrebu 9. januara na željezničkoj pruzi u Podsusedu, koju je izazvala eksplozivna naprava postavljena pored pruge.

U noći između 10. i 11. januara na autobuskoj stanici na raskrsnici Aleje Bolonje i Gospodske ulice odjeknula je druga snažna eksplozija u kojoj je povrijeđen pedesettrogodišnjak V.B.

Iako službeno nije osumnjičenik, Jutarnji list neslužbeno doznaje da policija i dalje prikuplja dokaze koji bi mogli dovesti do konačne potvrde da je upravo povrijeđeni odgovoran za postavljanje eksplozivne naprave.

U MUP-u su gotovo sigurni da je Vojislav B. sam sebi nanio ozljede nestručnim rukovanjem eksplozivom koji je postavio na autobusnu stanicu na Aveniji grada Bologne, a sumnja se i na to da je on sam šest minuta iza ponoći nazvao Centar 112 i obavijestio ih o bombi, koja je potom tri minute poslije i eksplodirala.

Kako navodi Jutarnji, povrijeđenom je policija pretražila stan, vikendicu kod Čakovca i automobile koje koriste on i njegova nevjenčana supruga. U jednoj od tih pretraga policija je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, pronašla fitilje, ali ne i eksploziv.

KOMENTARI