Kuhar Jamie Oliver: ‘Ljudi, progovorite, zaustavimo Borisa Johnsona’

HomeVijesti

Kuhar Jamie Oliver: ‘Ljudi, progovorite, zaustavimo Borisa Johnsona’

Brexit uzvraća udarac: Funta strmovito pada, pozicija najgora u posljednjih 30 godina

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara Jamie Oliver pozvao je britansku javnost da ne dozvoli da na mjesto premijera zemlje, nakon Davida Camerona koji je u ostavci, dođe političar Boris Johnson.

Kako piše britanski list ‘The Guardian’, Johnson, koji je jedan od predvodnika Brexitkampanje i bivši gradonačelnik Londona, veliki je favorit za mjesto novog britanskog premijera.

Njega je oštro kritikovao britanski kuharski šef, poznat po televizijskim emisijama o prehrani i kuhanju te kampanji o upotrebi prerađenih namirinica u školama.

“Ovaj referendum jako je odjeknuo Evropom, ali ja ipak vjerujem u našu demokratiju. Velika Britanijo, molim te još samo jednu stvar. Daj mi Borisa Johnsona kao premijera i ja sam gotov, izlazim. Moja vjera u nas bit će zauvijek razorena. Zato, ljudi, progovorite – zaustavimo ovo. Ne dozvolimo da se ovo dogodi”, napisao je Oliver na svom službenom Instagram profilu nakon čega je poruku pročitalo više od 150.000 ljudi.

Johnsona, koji je član Konzervativne partije, britanska javnost često naziva“britanskim Donaldom Trumpom” zbog njegove česte rasističke i homofobne retorike

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0