instant fap

Kuku lele 2..

Za sada u javnosti solidniju kampanju provodi SBB, ali kakvi će učinci biti vidjeće se 8. Oktobra. Prednost ove stranke je i u činjenici da ima vlastiti stranački bilten „Dnevni avaz“ koji bjesumično udara po jedinom konkurentu-SDA.

Prednost lokalnih SBB-ovaca leži i u tome što imaju vlastitog stranačkog dopisnika, Dedića. Ovaj je narcisoidni bilder kako ga je rahmetli general nazvao „medijski strvožder“ do sada bio podrška Bahtićevoj kampanji i S za BiH na zadnjim opštim izborima. Poznato je javnosti kakvim je katastrofalnim rezultatom završilo. Bio je Dedić podrška i moderator SDP-ovih skupova koji su katastrofalno završili za SDP. SBB ( Savez za bolje bogaćenje) u odnosu na vodeću SDA ima i više plakata, a sasvim sigurno i para.

Prisustvu na centralnom skupu SBB-a oko 200 rođenih Sanjana i još lošija posjeta na centralnom skupu u Bihaću svjedoči da ovoj stranci ne cvjetaju ruže. Loš potez ove stranke je i izbor kandidata za načelnika R. Kurbegovića. Kurbegović je kao SDA-ovac imao priliku da provjeri svoj rejting među Sanjanima kao kandidat za predsjednika SDA kad je od mlađahnog Mahića ubjedljivo izgubio.  Još ubjedljiviji poraz je doživio u izborima u Islamskoj zajednici kad je u svom džematu, među svojim komšijama zabilježio najslabiji rezultat i nije uspio ni ući u strukture vlasti organa I.Z.

Treća sreća što bi narod rekao, međutim izuzetno loši TV-nastupi ovog SBB menagera, koji lošiji dojam u javnosti ostavlja i od „dementnog“ Džafića, ne upućuje da ima ikakve šanse da pobijedi Avdagića bez obzira što mu je obećana i dogovorena čvrsta podrška SDP-a i gubitničke S za BiH, te Srba- povratnika preko prijedorskih poslovnih partnera i prijatelja iz „Janjoša“, kojima je u Batkovićima obećao trajnu lojalnost. Nakon Tihićeve posjete Sanskom Mostu, kad je obišao majku ubijenih Kadirića, šehidska mezarja u Vrhpolju, Hrustovu, Spomen-obilježje na Trgu Ljiljana, te sa džematlijama Kijeva popio kahvu i predao im ličnu donaciju za izgradnju džamije, Radončić je u blindiranom konvoju sve to ignorirao i usput insistirao da se ni sa kim ne pozdravlja u Sali hotela.

Neugodno je među Sanjanima ponovo odjeknula vijest kako su mu lokalni lideri kampanje SBB-a Ključanin N. I N. Ključanin (rođenjem) dan prije po sanskim barama i gajevima lovili (bezuspješno) herpatološke biloške bisere-KORNJAČE. Najlošiji izborni slogan „ Imam lijek za besparicu“ i još lošiji o borbi protiv „ loše 17-godišnje vlasti“ od koje se Redžo danas gradi, a imao je više koristi od svih čelnika SDA Sanskog Mosta zajedno, provocira intelektualnu biračku svijest Sanjana.

Po konceptu kampanje najsličniji je svome današnjem stranačkom kolegi S. Bahtiću, a Asim Kamber im je zajednička verbalna poslastica. Iako ni kandidat za načelnika a ni na listi, a najavio je povlačenje iz politike, za Kambera u čaršiji izvikuju „Pusti ga Asime“. Po svim anketama više sarajevskih agencija, Redžo bi mogao osvojiti najmanje glasova od svih kandidata za načelnika. Bez obzira kako se završilo on će biti najveći gubitnik jer će se nakon kraha za načelnika u rekordnom roku vratiti i sa pozicije ministra. Kome drugom do opet u zagrljaj svome Asimu. Po treći put…

Enes Brandić

KOMENTARI