instant fap

Lagumdžija odgovorio Komšiću

Socijaldemokratska partija BiH odgovorila je danas potpredsjedniku ove partije i članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću koji je prije neki dan odbio provesti zaključak Predsjedništva SDP-a koji ga obavezuje da u roku od mjesec dana dogovori „idealno rješenje“ ustavnih promjena, koje se odnose na provedbu presude Sejdić i Finci.

U današnjem saopštenju SDP navodi da je prioritet ove partije ispunjavanje uslova za kredibilnu aplikaciju za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji. I dodaje:

Stoga, očekujemo od svog potpredsjednika Željka Komšića da aktualizira dio prijedloga Ustava BiH koji je usvojio Glavni odbor SDP-a još 2007. godine o izboru jednog Predsjednika BiH i četiri jednakopravna kluba u Domu naroda” , navodi se.

Ovakav stav SDP-a je neviđeni cinizam prema Komšiću iz razloga što je autorima ovog saopštenja i onima koji su pravili Sporazum sa HDZ-om jasno da je idealno riješenje nemoguća misija.

Zašto bi naime Dragan Čović i HDZ poslušali Komšića i išli ispod onoga što im je ponudio Zlatko Lagumdžija. Pa zar Čoviću i HDZ-u u Parlamentu BiH za ovakve ustavne promjene uopće treba Komšić? Ne, ne treba!

Trebaju li Komšića poslušati Milorad Dodik i SNSD, kojima je Lagumdžijin usaglašeni prijedlog sa HDZ-om pao kao dar sa neba i otvorio im mogućnost preuzimanja idealne trećine vlasti u Federaciji. Ne, ni Dodik zasigurno neće poslušati Komšića!

Da sve bude još perfidnije i ciničnije, u SDP-u navode: “Zaključak Predsjedništva SDP-a od 20. jula podrazumijeva da potpredsjednik stranke i član Predsjedništva BiH o tome razgovara sa druga dva člana Predsjedništva BiH koji su ujedno predstavnici dvije političke stranke čija saglasnost je važna u procesu implementacije presude Sejdić-Finci”. 

Zar je realno očekivati da će Komšić ubijediti Nebojšu Radmanovića, a ovaj Milorada Dodika da BiH ima jednog predsjednika i četiri jednakopravna kluba u Domu naroda? Nije!

Dobro zna Zlatko Lagumdžija da HDZ-ovi i SNSD od gotovog (koje im je sam Lagumdžija pripremio) neće praviti veresiju.

(Vijesti.ba)

KOMENTARI