instant fap

Likovni umjetnik iz Sanskog Mosta Edim Kunić imao veoma zanimljivu likovnu izložbu

Likovni umjetnik iz Sanskog Mosta Edim Kunić imao veoma zanimljivu likovnu izložbu

Likovni umjetnik iz Sanskog  Mosta Edim Kunić je  ovih dana u galeriji likovne umjetnosti u sanskom Mostu imao veoma zanimljivu likovnu izložbu koja je privukla veliki broj ljubitelja likovne umjetnosti. Mladi likovni umjetnik podrijetlom iz Travnika je zanimljiva i osebujna i neobična pojava u domaćem slikarstvu, a njegovi umjetnički radovi plijene pažnju svojom fenomenologijom i snagom izražaja. U proteklih godinu dana, Kunić je imao niz zapaženih izložbi diljem Bosni i Hercegovini i van njenih granica, imao je nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi, a eminentni likvni kritičari pohvalno su se izrazili o njegovom slikarstvu.  Negdje od 2000. godine apstraktno slikarstvo postaje definitivno opredjeljenje u stvaralačkom radu Edima Kunića i izražajno polje koje pruža mogućnosti za najneposrednije ispoljavanje njegovih duhovnih i estetskih preokupacija.

Od tog vremena u njegovom likovnom djelu pojavni svijet vidljivih oblika gubi svoje prepoznatljive naznake, a započinju novi procesi u kojima dominira nesvjesno i iracionalno. Iz ciklusa u ciklus smjenjuju se u gotovo ujednačenom pulsirajućem ritmu procesi sažimanja i razgradnje kompozicije kao rezultat bogate stvaralačke imaginacije i istraživanja različitih mogućnosti koje nudi svijet apstrakcije i nadrealnog slikarstva.

U svojim tematskim ciklusima Kunić traga za praiskonom percipirajući nadnaravnu dramu koja se vodi između ljudskog roda. Na svojim radovima dovodi u vezu monumentalne sile prirode kako bi zavadio kolorističke principe komplementarnih parova i dokučio pitanja na koja čovjek pokušava odgovoriti od trenutka svog postanka. Edim Kunić je rođen 1969. Godine u Travniku. Član je Udruga likovnih stvaralaca Travnika, a u posljednje desetljeće  živi i radi u Sanskom Mostu.

KOMENTARI