instant fap
NaslovnicaSanski Most

“Mali princ” za djecu s posebnim potrebama

“Mali princ” za djecu s posebnim potrebama

Članovi amaterskog pozorišta „Teatar Art“ iz Sanskog Mosta, za djecu s posebnim potrebama izvešće pozorišnu predstavu „Svemirsko putovanje malog princa“. Predstava će za ovu djecu, koja su uključ

ena u projekat „Nada“ i njihove roditelje, ali i ostale građane, biti izvedena u naredni ponedjeljak u holu srednjoškolskog centra s početkom u 19.30 sati.  Inače, premijera ove nove predstave u izvedbi sanskog amaterskog pozorišta održana je u januaru, a ponovo je izvedena prije nešto više od mjesec dana.

Predstava „Svemirsko putovanje malog princa“ nastala je po najpoznatijoj noveli francuskog pisca i pilota Antoana de San Egzeperija koju je napisao 1943. godine. Predstava govori o ljubavi i prijateljstvu kao neprolaznim vrijednostima i idealima kojima treba težiti čovječanstvo.  Novela „Mali princ“, Antoana de San Egzeperija, po kojoj je urađena predstava,  prevedena je na preko 180 svjetskih jezika i prodana u više od 80 milijuna primjeraka, tako da je to jedna od najprodavanijih knjiga svijeta.

Ova knjiga je inače uvrštena u program bosanskog jezika za učenika ovdašnjih osnovnih škola i predstavlja redovnu lektiru za učenika šestog razreda. Predstavu će Amatersko pozorište „Teatar Art“ igrati u narednim mjesecima,  a njome će se predstaviti i na ljetnom pozorišnom festivalu koji će se održati u Bihaću.

KOMENTARI