instant fap

Malom dječaku spašen vid

Jasmin Deranić iz sela Kruhari, općina Sanski Most, proslavio je danas dvadeset treći rođendan, a najveći poklon za njega je, kako kaže, činjenica da mu je nizom operativnih zahvata u nekoliko proteklih mjeseci uspješno spašen vid.

„U zadnja četiri mjeseca imao sam ukupno sedam laserskih operacija koje su obavljene na oftamološkoj klinici „Svjetlost“ u Banjaluci i Zagrebu. Liječnici su potvrdili kako su sve operacije uspješno prošle, a za nekoliko dana ću dobiti i naočale.“, kaže ovaj mladić. Dodaje kako neizmjernu zahvalnost duguje  Radio „Sani i drugim medijima koji su objavili priču o njemu. „Nakon te priče pozvali su me s klinike „Svjetlost“ i ponudili pomoć.

Sve operacije i kontrole obavili su besplatno i ja nemam riječi da im se zahvalim.“, kaže Deranić, dodajući kako će za dvije sedmice na poslednju  zdravstvenu kontrolu u Zagreb. Kaže kako sada vidi mnogo bolje te da će sve biti još lakše kada dobije odgovarajuće naočale. Ovaj mladić od svoje četvrte godine boluje od dijabetesa, opake bolesti koja je ostavila trajne posljedice po njegovo zdravlje. U poslednje vrijeme njegovo zdravstveno stanje se značajno iskomplikovalo i postojala je realna opasnost da Jasmin ostane bez vida.   Jasmin skupa s majkom Nerminom Islamović živi u skromnoj kućici u selu Kruhari koju su zamijenili sa kućom u Mrkonjić Gradu, gdje su živjeli do rata. U borbi s opakom bolešću Islamovićima je najveći protvnik njihovo teško socijalno stanje, obzirom da nemaju nikakvih primanja. Mladićeva majka kaže preživljavaju isključivo zahvaljujući pomoći komšija i dobrih ljudi te se nadaju da će tokom mjeseca Ramazana neko zakucati i na njihova vrata.

KOMENTARI