instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Meksički kartel pomoću dronova bombardovao protivnike

Meksički kartel pomoću dronova bombardovao protivnike

Meksički mediji su objavili snimak koji prikazuje kako zloglasni kartel Jalisco New Generation uz pomoč dronova bombarduje kamp svojih rivala.

Snimak je zabilježen kamerom jednog od dronova koji su bacali bombe, a snimljen je i trenutak kada je pogođen veliki šator na tlu. Također, vide se i ljudi koji trče pokušavajući spasiti živote dok bombe padaju.

Prema pisanju meksičkog izdanja španskih novina El Pais, iza napada stoji zloglasni i nasilni kartel Jalisco New Generation (CJNG), koji je izvršio napad na rivale u državi Michoacan. Neki tvrde da su meta bili građani koji su pokušali spriječiti kartel da zauzme teritorij. U napadu je povrijeđena najmanje jedna osoba.

Američka DEA je u decembru označila CJNG kao najnasilniju meksičku organizaciju za krijumčarenje droge, a za informacije koje će dovesti do hapšenja njenog šefa Nemesia Oseguere Cervantesa je ponuđena nagrada od 10 miliona dolara.

Kartel je dobro opremljen i naoružan, posjeduje modificirane oklopne kamione, teško naoružanje, granate i dronove. Brutalnost kartela je razlog zbog kojeg je iz države Colima pobjegla polovina stanovništva.

KOMENTARI