instant fap

Ministar Jurić obišao ugrožene škole

Ministar Jurić obišao ugrožene škole

Ministar obrazovanja USK, Darijo Jurić, obišao je danas obrazovne ustanove na području Općine Sanski Most koje su pretrpjele velike štete od poplava.
[print_gllr id=44858]
Ministar Jurić je posjetio Poljoprivrednu školu „Sanus futurum“, gdje je u proteklim danima formiran prihvatno humanitarni centar za ugrožene građane i tamo se sastao s direktorima sanskih osnovnih i srednjih škola. Poslije sastanka posjetio je Osnovnu školu „Hasan Kikić“ i Prvu Sansku školu, gdje se saniraju nastale štete, kao i radionice Mješovite srednje škole koje su također stradale u poplavama. U ovim obrazovnim ustanovama u toku je akcija čišćenja i uređivanja prostorija u kojoj sudjeluju prosvjetni radnici i učenici.

Ministar Jurić se uvjerio u razmjere pričinjenih šteta te obećao pomoć prilikom njihovog saniranja. Ovom prilikom odao je priznanje svim uposlenicima na njihovom naporu da saniraju učinjenu štetu i zaštite školsku imovinu. Danas je odlučeno da se nastava u školama koje nisu bile pogođene poplavama nastavi sutra, dok će obrazovni proces u ustanovama koje su pogođene elementarnom nepogodom biti nastavljen kada se za to steknu potrebni uslovi. Ministar Jurić je istakao kako će, nakon što se procjene štete u pomenutim obrazovnim ustanovama biti načinjen plan na koji način da one budu sanirane.

KOMENTARI