instant fap

Mirza Hamzabegović golman vrhunskih kvaliteta

Mirza Hamzabegović golman vrhunskih kvaliteta

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva,prve lige Federacije BIH Jedinstvo je na gostovanju u Srebreniku savladalo Gradinu rezultatom 2 : 0. Velike zasluge za nova tri boda Biščana imao je i njihov sjajni golman Mirza Hamzabegović,koji je u 16 odigranih utakmica primio samo tri pogotka,što ga čini najuspješnijim golmanom prvoligaškog prvenstva,a uzimajući u obzir statističke podatke i najuspješnijim u prva tri ranga takmičenja u BIH.

Zadovoljan sam početkom prvenstva,krenuli smo kako se i od nas očekivalo.Imamo svoj cilj prema kojem idemo iz utakmice u utakmicu.Cijela ekipa daje svoj maksimum kako na treningu,tako i na utakmici.U klubu zaista vlada odlična atmosfera,za koju je i večim dijelom zaslužan predsjednik kluba Emir Mujadžić,koji je uspio sačuvati igrački kadar od prošle godine.Ulaže zaista svoj maksimum u klub i čast mi je biti član takvog kluba.A sljedeće kolo igramo pred svojim navijačima sa Igmanom i mislim da pobjeda ne bi smjela doći pod znak pitanja,kaže  23-godišnji  Hamzabegović.

Mirza Hamzabegović je jedan od najzaslužni što su Biščani trenutno lideri na prvoligaškoj prvenstvenoj ljestvici i svakako najveći konkurenti za ulazak u Premier ligu.Samopouzdanje Hamzabegovića,sigurnost,te konstantna kontrola svojih nogometaša u toku igre i njegove reakcije ulijevaju veliku snagu ekipi na terenu.

Hamzabegović je prije Jedinstva branio za Podgrmeč iz Sanskog Mosta,sa kojim je osvojio dva kupa USK i šampionsku titulu druge lige F BIH,a postao je i prvi golman reprezentacije prve lige F BIH.

Za njega nogometni stručnjaci kažu da njegovo vrijeme tek dolazi,a dokaz je to svakako i intersovanje koje vlada za njega i samo je pitanje,kada će ovaj mladi perspektivni
golman,vrhunskih kvaliteta napustiti Bihačko Jedinstvo.

A. L.

KOMENTARI