Mladi nam pokazuju da je moguće: Zajedničko djelovanje srednjoškolaca Prijedora i Sanskog Mosta

HomeUncategorized

Mladi nam pokazuju da je moguće: Zajedničko djelovanje srednjoškolaca Prijedora i Sanskog Mosta

Poštuj moju različitost, projektna aktivnost sa učenicima Prijedora i Sanskog Mosta

Srednjoškolci iz Prijedora i Sanskog Mosta zajedno jačaju mirovni omladinski aktivizam

Nakon uspješne realizacije šest (6) projekata tokom školske 2014 / 2015. godine, u kojima je učestvovalo više od petstopedeset (550) učenika iz šest (6) Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta, Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor i ove školske godine nastavlja realizaciju aktivnosti s ciljem jačanja mirovnog omladinskog aktivizma, prevencije konflikta i smanjenja vršnjačkog nasilja.

Dvadest (20) učenik i sedam (7) prosvjetnih radnika iz sedam (7) Srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta su 21. i 22. novembra 2015. godine u Hotelu „Monument“, Mrakovica učestvovali na dijalog seminaru organizovanom s ciljem razvijanja saradnje i planiranja aktivnosti koje će učenici uz podršku profesora i NDC Prijedor realizovati do kraja školske 2015 / 2016. godine.

Tokom dvodnevnog seminara, učenici su kroz radionički rad razgovarali o afirmaciji, stereotipima i predrasudama sa Nansen trenericama u obuci koje su i na ovaj način prenosile znanja stečena kroz NDC edukacije, kao i sticale dodatna trenerska iskustava. Takođe, u procesu planiranja definisali smo projekat pod nazivom „Dani Nansen mirovnog aktivizma“, sa radnom temom “Poštuj moje razlike” koji će zajednički realizovati učenici iz svih sedam (7) škola Prijedora i Sanskog Mosta.

U okviru dijalog seminara učenicima su distribuisani i promotivni materijali o Međunarodnom danu borbe protiv fašizma i anti-semitizma koji se obilježava 9. novembra, a NDC Prijedor obilježava i podsjeća na pomenuti Dan kroz sve aktivnosti realizovane u novembru mjesecu.

Škole uključene u NDC Prijedor projektnu liniju „Jačanje mirovnog omladinskog aktivizma“ su: Srednjoškolski centar, Muzička škola „Savo Balaban“, Elektro – tehnička škola, Mašinska škola i Gimnazija „Sveti Sava“ iz Prijedora i Poljoprivredna škola „Sanus Futurum“ i Mješovita srednja škola iz Sanskog Mosta.

Pomenuti seminar je organizovan u okviru projekta koji je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0