instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Na današnji dan ubijen je Fikret Hodžić – jedan od najvećih sportista BiH

Na današnji dan ubijen je Fikret Hodžić – jedan od najvećih sportista BiH

Ubijen je Fikret, najveći sportista Prijedora, samo jer je vjerovao u ljudskost onih koji su mu tog kobnog dana došli pred kuću, a koji je, nažalost, u sebi više nisu imali.

Grupa agresorskih “vojnika” je odlučila iz samo njima znanih pobuda ubiti najboljeg i najtrofejnijeg bodybuildera bivše države.

Fikret Hodižić je ostao u svojoj kući, iako je mogao živjeti bilo gdje na svijetu i to je platio životom, ali ovakva ljudska i sportska veličina nastavlja živjeti kroz sjećanja, kroz priče onih koji su ga poznavali.

Vijesti o smrti “krajiškog Apolona” zatekla je sve prave sportiste širom svijeta, zatekla je i velikog Arnolda Švarcenegera koji je našao način da njegovo pismo i izraz saučešća dođu do svog odredišta u BiH i u vremenu haosa i ratnih dešavanja u našoj zemlji.

Fikret Hodžić je bio pionir bodybuildinga u regionu, 1975. godine je u rodnom Trnopolju osnovao prvi bodybuilding klub u granicama BiH “Partizan”, a spisak njegovih uspjeha i dostignuća dovoljno govori o kakvom se sporisti radilo: Trinaest puta prvak Jugolslavije, mediteranski šampion, viceprvak Evrope, “bronzani” u svijetu u srednjoj kategroiji…

Ubijen je nedugo nakon svog 39 rođendana.

KOMENTARI