instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sjećanje na Emina Beširevića

Sjećanje na Emina Beširevića

Na samom ulazu na stadion Podgrmeča u Sanskom Mostu  otkrivena je  spomen ploča koja će vječno sjećati na ovog dječaka i njegove nedosanjane sportske snove. Emin Beširević nastradao je kada je masivna konstrukcija gola pala te mu nanijela smrtonosne povrede.

Emin Beširević bio je primjeran učenik Prve sanske škole u Sanskom Mostu i te godine je s odličnim uspjehom završio šesti razred. Njegove kolege iz razreda otkrili su spomen ploču s njegovim imenom, kao znak sjećanja na svoga kolegu.

Emin Beširević bio je omiljen u razredu i među kolegama s kojima se družio. Mališan je bio izuzetno nadaren za nogomet i stručnjaci koji su radili s njim predviđali su mu svjetlu sportsku budućnost. Njegovi vršnjaci iz pionirske selekcije Podgrmeča, gdje je mali Bešir trenirao i uspješno nastupao, naglašavaju da je nogomet volio više od svega. Obožavao je Mesija, koji mu je bio sportski uzor.

Ruka sudbine i tragični događaj oduzeli su nam Emina, ali će sjećanje na jednog dječaka i njegove sportske snove zauvijek ostati zapisani u sportskoj istoriji Sanskog Mosta.

KOMENTARI