instant fap

Na Grbavici sam htio završiti karijeru

I dok sporazumni raskid ugovora sa Mirsadom Bešlijom i nije toliko iznenađenje, s obzirom na to da je veznjak plavih bio na zalasku karijere, “puštanje” Zajka Zebe svakako spada u kategoriju prvoklasnih iznenađenja.

Oscilacije

Menadžer tima sa Grbavice Amar Osim, naime, rekao je fantazisti plavog tima da više ne računa na njega i to šest mjeseci prije isteka ugovora. Zeba, iako nije odigrao sjajnu jesen, uprkos oscilacijama, jedan je od najboljih igrača aktuelnog prvaka BiH, ali Osim očito ne smatra tako.

“Nisam zaista slutio da bi mi trener mogao reći da više ne računa na mene”, kaže nam zeba, koji je trebao produžiti ugovor na tri i pol godine, ali…

“Razgovarali smo o tome i dogovorili se, ali ništa se nije dešavalo po tom pitanju, tako da je neistina kako je razlog mog izbacivanja iz tima neprodužavanje ugovora”, objasnio nam je veznjak plavih, koji je ove sezone odigrao 15 susreta, postigavši tri pogotka i upisavši pet asistencija.

Za Zajka Zebu, koji je dijete tima sa Grbavice, ovo je treći put da odlazi iz Želje. Prvi put nakon što je završio juniorski staž, zatim 2004, a sada i 2012, tri godine nakon što se ponovo vratio u tim u kojem je i počeo kao igrač.

“Htio sam na Grbavici završiti igračku karijeru. Imao sam ponuda za odlazak, ali nisam bio zainteresovan, jer mi je u Želji bilo dobro. Međutim, vidiš kakav je život(?!), sada moram potražiti drugi klub”, kaže Zeba, kod kojeg se osjeti razočarenje u glasu, ali ne i ogorčenost.

“Odmah su me počeli zvati iz drugih bh. klubova, ali zaista u ovom trenutku ne bih igrao ni za koga drugog u našoj zemlji. Ugovorom sam vezan za Želju do kraja sezone i ukoliko dođe inostrana ponuda, Osim će me pustiti uz neko simbolično obeštećenje. Ukoliko ne odem vani, sada ili na kraju sezone, tek tada ću razmišljati o nekoj ponudi iz BiH. Do tada, strpljivo ću trenirati.”

Zeba nam nije znao objasniti šta je presudilo, pa je Amar Osim rekao da više ne računa na njega, s obzirom na to da je bio standardan igrač od povratka na Grbavicu, ali je zahvalan menadžeru što mu je to rekao na kraju polusezone.

Ko je slijedeći?

“Ostavio mi je nekoliko mogućnosti i vjerujem da neću imati problema u pronalaženju drugog kluba, jer već imam nekoliko opacija za nastavak karijere. Želji želim sve najbolje u nastavku sezone u kojoj vjerujem da će odbraniti duplu krunu, a navijačima još jednom zahvaljuem na podršci koju su mi davali tokom mojih nastupa”, zaključio je Zajko Zeba.

U narednim danima se očekuje da Amar Osim još nekom od igrača pokaže izlazna vrata, ali je teško naslutiti ko će biti slijedeći.

KOMENTARI