instant fap
NaslovnicaSport

Nadal propušta US open

Nadal propušta US open

Dvadesetšestogodišnji teniser svoju odluku je objavio na Twitteru, dok su organizatori turnira također potvrdili da bivši najbolji teniser svijeta neće biti u bubnju za žrijebanje

Španac Rafael Nadal zbog povrede je odustao od nastupa na teniskom Grand slam turniru US Openu u New Yorku.
Dvadesetšestogodišnji teniser svoju odluku je objavio na Twitteru, dok su organizatori turnira također potvrdili da bivši najbolji teniser svijeta neće biti u bubnju za žrijebanje.

“Veoma sam tužan što moram saopšititi da nisam spreman za US Open”, napisao je Nadal. Organizatori su objavili da razumiju njegovu odluku i nadaju se da će biti na turniru naredne godine, prenosi Eurosport.

“Rafa nas je obavijestio da neće biti spreman za US Open i da odustaje od nastupa”, izjavio je direktor turnira Dave Brewer.

“Nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu i očekujemo da se vrati u New York naredne godine”, dodao je.

Osvajač US Opena 2010, koji je 11 puta osvajao Grand slam turnire, povrijedio je koljeno tokom Wimbledona, gdje je iznenađujuće eliminiran u drugom kolu. Zbog povrede nije bio u mogućnosti da brani olimpijsku titulu u Londonu, a nakon toga je propustio masters turnire u Torontu i Cincinnatiju. US Open počinje 27. augusta.

KOMENTARI