instant fap

Nadal propušta US open

Dvadesetšestogodišnji teniser svoju odluku je objavio na Twitteru, dok su organizatori turnira također potvrdili da bivši najbolji teniser svijeta neće biti u bubnju za žrijebanje

Španac Rafael Nadal zbog povrede je odustao od nastupa na teniskom Grand slam turniru US Openu u New Yorku.
Dvadesetšestogodišnji teniser svoju odluku je objavio na Twitteru, dok su organizatori turnira također potvrdili da bivši najbolji teniser svijeta neće biti u bubnju za žrijebanje.

“Veoma sam tužan što moram saopšititi da nisam spreman za US Open”, napisao je Nadal. Organizatori su objavili da razumiju njegovu odluku i nadaju se da će biti na turniru naredne godine, prenosi Eurosport.

“Rafa nas je obavijestio da neće biti spreman za US Open i da odustaje od nastupa”, izjavio je direktor turnira Dave Brewer.

“Nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu i očekujemo da se vrati u New York naredne godine”, dodao je.

Osvajač US Opena 2010, koji je 11 puta osvajao Grand slam turnire, povrijedio je koljeno tokom Wimbledona, gdje je iznenađujuće eliminiran u drugom kolu. Zbog povrede nije bio u mogućnosti da brani olimpijsku titulu u Londonu, a nakon toga je propustio masters turnire u Torontu i Cincinnatiju. US Open počinje 27. augusta.

KOMENTARI