instant fap

Nakon poplava policija pojačava mjere sigurnosti

Nakon poplava policija pojačava mjere sigurnosti

– Kako bi se koordinirale sve aktivnosti vezane za osiguranje bezbjednosti imovine i građana, jučer je u Sanskom Mostu boravio komesar policije USK, Mujo Koričić.

U pratnji općinskog načelnika, dr. Mustafe Avdagića i načelnika Treće policijske uprave, Ferida Pijalića, obišao je ugrožena područja te se informisao o stanju sigurnosti u Općini Sanski Most. Ocijenjeno je kako u proteklih nekoliko dana nije ugrožena sigurnost imovine, pa čak u poslednja dva dana nije zabilježena niti jedna dojava o kriminalnim aktivnostima. Pijalić je istakao kako će u narednom periodu biti pojačane policijske kontrole na onim područjima općine gdje su građani evakuisani zbog prirodne nepogode.On je zamolio građane da obavijste policiju o svim sumnjivim aktivnostima koje se budu javile na terenu.

Komesar Koričić je posebno upozorio građane da budu oprezni kada se radi o licima koja eventualno budu prikupljala humanitarnu pomoć za stradala područja. Govoreći generalno o situaciji u Općini Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, naglasio je kako se situacija normalizira te se pristupilo čišćenju grada te pomoći građanima kojima je ona najpotrebnija

KOMENTARI