instant fap

Poplave napravile ogromnu štetu

Poplave napravile ogromnu štetu

U katastrofalnim poplavama koje su pogodile Općinu Sanski Most u toku proteklih nekoliko dana poplavljeno je 2075 stambenih i drugih objekata, 1531 hektar poljoprivrednog zemljišta, uništeno 3,5 kilometra putne infrastrukture, oštećena dva mosta dok je pod vodom bilo oko dvije hiljade hektara zemljišta.

Ovo je istakao načelnik Općine Sanski Most, Mustafa Avdagić, rekavši kako se trenutno zbrajaju štete koje su učinjene. Prema njegovim riječima, veliku opasnost trenutno predstavlja i četrnaest klizišta koja su se pojavila i prijete da ugroze jedan broj objekata. On je dodao kako se situacija na području ove općine stabilizira te da će u narednom periodu prioritet biti čišćenje grada od velikih količina blata i mulja koje je donijela poplava, te deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija poplavljenih područja. Avdagić je rekao kako očekuje da se u narednih nekoliko dana stabilizira situacija vezana za snabdjevanje grada električnom energijom.

Zbog trenutne situacije aktiv direktora sanskih škola donio je odluku da nastava za učenike bude nastavljena u narednu srijedu, dok je neizvjenso kada će obrazovni proces biti nastavljen u Prvoj sanskoj školi i Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ koje su pretrpjele velike štete od poplava.

KOMENTARI