instant fap

Nastavak izgradnje tribina

Nastavak izgradnje tribina

Vlada Unsko – sanskog kantona je na posljednjoj sjednici donijela Odluku da se na račun NK „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta uplate sredstva u iznosu od 50.000 KM koja će se utrošiti za nastavak radova na izgradnji novih tribina na Gradskom stadionu. Inače, radi se o prvoj fazi projekta vrijednom 200.000 KM, a do sada je izvođaču radova, firmi „Grupeks“ iz Velike Kladuše, uplaćeno ukupno 110 .000. Općina Sanski Most je uplatila 60.000, a Podgrmeč 50.000 KM.
Kako su nam danas rekli u Podgrmeču, ovih dana se treba održati sastanak sa čelnim ljudima kladuške firme, kako bi se dogovrio daljni nastavak radova. Bitno je istaći, da su Kladušani obećali da će odmah početi sa radovima čim se na njihov račun uplate obećana sredstva od kantonalne Vlede, a radove na postavljanju betonske konstrukcije bi mogli završiti za oko mjesec dana. Pomenimo, u prvoj fazi ovog projekta planirana je izgradnja tribina sa 800 sjedećih mjesta, a u drugoj fazi bit će urađena krovna konstrukcija i sjedalice, te urediti klupske prostorije ispod tribina i svlačionice.
Treba istaći da je Nogometni savez Federacije BiH donio odluku da se Podgrmeču zabrani odigravanje utakmica na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu, a razlog su upravo neizgrađene tribine. Ova odluka stupa na snagu 15. oktobra ove godine, tako da će sanski prvoligaš prvenstvene susrete morati igrati u Bihaću ili Cazinu, a postoji modućnost da to bude i susjedni Ključ. Ovih dana Uprava Podgrmeča će obaviti razgovore sa klubovima iz pomenutih općina, a nakon toga će obavjestiti i Savez, koji će ipak na kraju donijeti konačnu odluku.

KOMENTARI