instant fap

Neraskidiva veza Benjamina Ključanina i NK „Podgrmeč“

Neraskidiva veza Benjamina Ključanina i NK „Podgrmeč“

Benjamin Ključanin za NK „Podgrmeč“ vezan je posljednjih 17 godina i za svoj voljeni klub je, kako kaže, dao i srce i dušu.

U najstarijem sanskom sportskom kolektivu je i započeo igračku karijeru koju je morao prekinuti zbog teže povrede. U početku od 2000. do 2003. godine vodio je juniore Podgrmeča i dva puta osvojio prvenstvo Omladinske lige USK. Na mjesto šefa stručnog štaba Podgrmeča prvi put dolazi početkom 2003. godine, a za veoma kratko vrijeme je postao i ljubimac navijača.

Naime, iste godine osvaja šampionsku titulu u Drugoj nogometnoj ligi i uvodi Podgrmeč u viši rang takmičenja. U Prvoj ligi se uspješno takmičio tri godine, ali zbog reorganizacije ove lige, Podgrmeč se ponovo vraća u drugoligaško društvo. Ključanin sa Podgrmečom 2007. i 2008. godine ponovo osvaja šampionske titule, ali oba puta su kobne bile kvalifikacije za ponovni ulazak u Prvu ligu.

Pod njegovim vodstvom sanski drugoligaš je više puta bio i osvajač KUP- BiH za područje Unsko – sanskog kantona. Najveći uspjeh sa Podgrmečom je plasman među osam najboljih ekipa u KUP-u BiH i taj rezultat se uzima kao najbolji u bogatoj istoriji kluba. On se trenutno sa Podgrmečom nalazi na drugom mejstu Druge lige FBiH sa velikm šansama da najstariji sanski sporrki kolektiv ponovo vrati u prvoligaško društvo. Ključanin je jedini trener sa područja Unsko – sanskog kantona koji posjeduje UEFA PRO licencu i jedan od tridesetak trenera u Bosni i Hercegovini koji posjeduje ovu vrijednu trenersku diplomu. Diplomski rad pripremao je 2007. godine u njemačkom bundesligašu FC „Kalsrue“ gdje je mjesec dana proveo na stažiranju. U dva navrata uspješno jes a klupe vodio i bihaćko „Jedinastvo“, a bio je i selektor reprezentacije USK U-21.

Ključanin se trenutno sa Podgrmečom nalazi na drugom mjestu prvenstva Druge lige zapad i sa velikim šansama da osvoji šampionsku titulu, ali nažalost, prvenstvo je zbog pandemije corona virusa prekinuto i još je nepoznanica da li će uopšte biti i nastavljeno.

KOMENTARI