instant fap

Novčana donacija za mjesnu školu u Hrustovu

Novčana donacija za mjesnu školu u Hrustovu

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić te poslanici kluba SDA u općinskom vijeću, posjetili su danas mjesnu školu u selu Hrustovo, te tom prilikom ovoj školskoj ustanovi donirali vrijednu donaciju.

U pomenutoj školi nedavno su uspješno okončali projekat uvođenja centralnog grijanja, te je ovo prva mjesna škola u Sanskom Mostu koja je na ovaj način riješila problem s grijanjem prostora. Realizaciju pomenutog projekta pomogli su mještani Hrustova koji žive i rade u inozemstvu te drugi dobri ljudi. Kako bi se riješili i ostali problemi u ovoj mjesnoj školi te stvorili što bolji slovi za boravak učenika i provedbu nastavnog procesa, klub vijećnika SDA u općinskom vijeću Sanski Most, inicirao je humanitarnu akciju u kojoj su sudjelovali članovi i aktivisti ove političke partije.

1450279_419290991531382_927348354_n

 

Ukupno je prikupljeno 1300 maraka, od čega je pet sotina maraka obezbjedio općinski načelnik te je ovaj novac predsjednik SDA Sanski Most, Sanel Mahić uručio predstavnicima škole. Učitelj Zlatko Safić, zahvalio je na donaciji te istakao kako će nova biti utrošen kako bi se promjenila stolarija u ovoj školi. Mjesnu školu u Hrustovu pohađa petnaest učenika koji nastavni proces prate u dva kombinovana odjeljenja. Načelnik i općinski vijećnici SDA su prilikom današnje posjete obećali i skoro uređenje sportskog igrališta koje se nalazi u blizini škole.

KOMENTARI