instant fap

Novčane kazne za Zrinjski, Borac, Sarajevo, Željezničar…

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Zrinjski s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola Premijer lige BiH protiv Rudara.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 13. kola protiv Širokog Brijega banjalučki Borac je kažnjen sa 2.000 KM, dok je Zvijezda iz Gradačca kažnjena s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Leotarom.

Dopredsjednik Zvijezde Nurudin Peštalić kažnjen je s 1.000 KM zbog neodgovornog ponašanja, dok je igrač tog kluba Almir Halilović zbog isključenja kažnjen zabranom igranja tri utakmice.

Željezničar je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 13. kola protiv Veleža.

Zbog neodgovornog ponašanja tokom utakmice sa Sarajevom kažnjen je trener FK Slavija Dragan Macan zabranom vođenja ekipe u jednoj utakmici i s 300 KM.

Igrač Travnika Adin Lihovac kažnjen je s tri utakmice suspenzije zbog isključenja, dok su po dvije utakmice suspendirani Anto Radeljić (Zrinjski) i Kenan Horić (Čelik).

Zbog propusta u organizaciji utakmice 14. kola protiv Rudara kažnjen je GOŠK sa 2.000 KM, a ista kazna izrečena je i FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača i ubacivanja u ograđeni dio terena tokom meča sa Zrinjskim.

FK Borac kažnjen je sa 3.000 KM zbog uništavanja pvc stolica, upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača i ubacivanja u ograđeni dio terena tokom utakmice protiv Travnika na “Piroti”.

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u ograđeni dio terena tokom Kup utakmice protiv Širokog Brijega, kažnjen je Čelik sa 2.000 KM, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

KOMENTARI