Novo u ponudi VITA NOVA / Salon za Masažu

HomePromoNaše priče

Novo u ponudi VITA NOVA / Salon za Masažu

Hor Imama “Ilmije” u posjeti domu za starije osobe

Ustanova za smještaj osoba u trećoj životnoj dobi „Vita nova“, koja se nalazi u naselju Pobriježje, od danas je bogatija za salon za masažu.

Ako Vas zanima vrhunska i stručna masaža koja je prije svega kreirana kako bi Vam pomogla i prilagodila se Vama, na pravom ste mjestu.

Masaže će izvoditi Jasmina Botonjić, koja je završila Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu i svoje prvo radno iskustvo stekla u Fojnici u Centru za medicinsku rehabilitaciju i Wellness centru Aquareumal.

Termini se zakazuju na broj telefona 061 404 271.

U nastavku pročitajte koje su to pogodnosti za Vas:

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanja zdravlja. Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir. Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu.

Znamo da je stres, jedan od pratećih problema današnjice od kojeg patimo gotovo svi, ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti.Stoga je masaža odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti.

Klasična(švedska) masaža najčešća je i najpoznatija metoda masaže. Ipak često  se miješa s opuštajućom masažom, s kojom ima sličnosti, ali je ipak drugačija, kako samim metodama izvođenja, njenim intenzitetom, ambijentom, tako i samom svrhom. Opuštajućoj masaži primarni je cilj dovesti tijelo na granicu sna, dok je klasična masaža ipak nešto jačeg inteziteta, prvenstveno namijenjena za poboljšanje cirkulacije, otklanjanje stresa i napetosti.

Prilikom klasične masaže temperatura tijela se povisuje za 2 do 3 stupnja, dolazi do poboljšanja cirkulacije, ne samo u vidljivijim površinskim slojevima, već se podražajima prenosi na potkožno tkivo i mišiće. Uz to dolazi do bolje opskrbe organa kisikom i hranjivim tvarima i pospješuje se detoksikacija organizma i izlučivanje vode. Djeluje se na velike mišićne skupine koje se nakon više tretmana oslobađaju napetosti, čime se poboljšava fleksibilnost i normalno funkcioniranje cijelog tijela.

Klasična masaža vrlo je efikasna kod smanjenja raznih bolova, omekšava tkivo, povoljno djeluje na metabolizam, i kao najveći značaj klasične masaže jest otklanjanje stresa.

Masaža lica vrlo je popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože i pomaže vratiti mladenački izgled.

Masaža lica korisna je kod ublažavanja stresa, migrene i problema sa sinusima, te se može provoditi kao samostalna tehnika ili kao dio masaže tijela i tretmana lica.

Učinci masaže lica:

– poboljšanje tonusa kože i mišića lica

– usporavanje starenja kože

-opuštanje očnih mišića

– smanjenje tenzijskih glavobolja i boli u sinusima

– otklanjanje stresa i anksioznosti

– fizičko i mentalno opuštanje

vita-salon-1 vita-salon-2 vita-salon-3

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0