instant fap

Obama i Romney izjednačeni prema anketama

Obama je posljednji miting održao u Bolderu, u državi Colorado, gdje je prihvatio predsjedničku nominaciju demokrata prije četiri godine.

Predsjednik SAD-a Barack Obama ulazi u važnu sedmicu svoje predizborne kampanje izjednačen sa kandidatom republikanaca Mita Romnija, pokazuje nova anketa.

Demokrate će zvanično nominovati Obamu za njegov drugi mandat ove sedmice u Charlotteu, a predsjednik SAD-a trenutno ima podršku 45 posto glasača, koliko ima i Romney.

Rezultati ankete koju su proveli Rojters i agencija Ipsos sabrani su poslije sedmodnevnog istraživanja na internetu.

Obama je posljednji miting održao u Bolderu, u državi Colorado, gdje je prihvatio predsjedničku nominaciju demokrata prije četiri godine.

Romney je za to vrijeme vodio kampanju u New Hampshiru uoči priprema za tri debate sa Obamom u oktobru.

Demokrate pokušavaju da među građanima pokrenu entuzijazam koji ih je doveo u Bijelu kuću 2008. godine, ali taj zadatak je sada teži, pošto su Amerikanci opterećeni stopom nezaposlenosti od 8,3 posto.

Savjetnici u Bijeloj kući rekli su medijima da će Obama objaviti svoj ekonomski plan u govoru u kojem će prihvatiti nominaciju ove sedmice.

Komentarišući konvenciju republikanaca na kojoj je Romney izabran za kandidata, Obama je na svom posljednjem mitingu rekao da se na tom skupu nije moglo čuti ništa novo.

Pred Obamom je zadatak da objasni da će sljedeće četiri godine njegovog mandata biti bolje za američku ekonomiju od prvog mandata.

“Ostvarili smo veliki napredak iz dubina recesije. Imamo još mnogo posla”, rekao je savjetnik u Bijeloj kući David Plouffe stanici ABC.

KOMENTARI