instant fap

Od srijede zahlađenje

Izuzetno visoke temperature u cijelom regionu, pa tako i u našoj zemlji, do sada nisu odnijele ljudske živote, ali su otežale građanima obavljanje svakodnevnih obaveza te im pogoršale zdravstveno stanje.

Većina ljudi se žali na pospanost, nervozu, glavobolju, vrtoglavicu i probleme sa pritiskom, a kod hroničnih bolesnika dolazi do komplikacija i pogoršanja stanja.

Savjeti ljekara

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, građani BiH će biti izloženi visokim temperaturama do srijede, nakon čega slijedi zahlađenje, a temperature će pasti za pet stepeni Celzijusa. Kako nam je pojasnio meteorolog Željko Majstorović, padavina neće biti, iako je moguće da će u pojedinim dijelovima preovladavati manja oblačnost, a tek u trećoj dekadi mjeseca možemo očekivati veći pad temperatura i pljuskove.
Tokom posljednjih godina, sunčanice i toplotni udari su znatno u porastu zbog klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja. Doktori redovno apeluju da građani ne izlaze iz svojih domova do 19 sati, jer je sunce i tada izuzetno jako.

KOMENTARI