instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Odličan nastup Alibegovića i Smailovića u dresu Jedinstva

Odličan nastup Alibegovića i Smailovića u dresu Jedinstva

Nakon što je jučer u Bihaću pred krcatim tribinama stadiona “Pod Borićima” odigrana utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine gdje je NK Jedinstvo dočekao aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjski Mostar, jasno je da Unsko-sanski kanton zaslužuje imati barem jednu ekipu u elitnom rangu bosanskohercegovačkog nogometa i bolje uvjete za sport.

Trener Zrinjskog, ali i ostali članovi ekipe, nisu krili oduševljenje prijemom i dobrodošlicom u gradu na Uni. Nažalost, pomalo ružnu sliku stvara loše stanje stadiona na kojem je utakmica odigrana. Nakon dugo vremena, zavidan broj simpatizera nogometa posmatrao je utakmicu u kojoj su se nogometaši Jedinstva odužili svojoj publici, jer, i pored jasne razlike u kvalitetu ove dvije ekipe, dali su svoj maksimum i ostavili posljednji atom snage na terenu. Ekipa Jedinstva čak nije uspjela da iskoristi kazneni udarac za poravnanje rezultata, a pored toga imali su još nekoliko šansi gdje su zaprijetili golu gostujuće ekipe.

Jasno je da Zrinjski nije nastupio u najjačem mogućem sastavu, ali imena koja su se nalazila u rosteru ekipe su veoma poznata svim pratiteljima bosanskohercegovačkog nogometa, pa je tako naprimjer svih 90 minuta na terenu proveo nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Toni Šunjić. Na terenu je 68 minuta proveo nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Filip Bradarić. Ima tu još mnogo poznatih imena, poput Igora Savića, Gorana Karačića i ostalih.

U ekipi Jedinstva od prve minute nastupila su dva nogometaša iz Sanskog Mosta, Harun Alibegović i Amar Smailović, obojica rođeni 2003. godine. Harun Alibegović je odigrao zaista odličnu utakmicu i pokazao da se može nositi sa napadačima koji nastupaju u najjačoj ligi u Bosni Hercegovini. Odličan u igri glavom, najviši na skokovima poslije kornera, kako u ekipi Jedinstva kada se brani, tako i u ekipi kada je izvodila korner na protivničkoj polovini terena. Sve u svemu, odlična partija svih 90 minuta ovog mladog odbrambenog igrača koji je već postao dio glavnog stuba odbrane tima iz Bihaća. Amar Smailović je na terenu proveo 82 minute. On je također odigrao dobru utakmicu, a svojim brzim trkom, kretanjem u prostoru, driblinzima i loptama prema naprijed stvarao je šanse za napad domaće ekipe.

Tu su i dva igrača iz Ključa, golman Imran Bilić i Amar Jusić, momci koji su također jedan period nosili dres Podgrmeča.

Nadamo se da ćemo češće imati priliku gledati ovakve utakmice na našem kantonu, te da će se uslovi u infrastrukturi sporta značajno popraviti, jer to zaslužujemo

KOMENTARI