instant fap
NaslovnicaSanski Most

Održana prezentacija aktivnosti CIM-a

Održana prezentacija aktivnosti CIM-a

Aktivisti i volonteri iz Nevladine organizacije „Centar za izgradnju mira“, koji  već nekoliko godina sa dosta uspjeha rade na promicanju kulture dijaloga i izgradnji civilnog društva u Sanskom Mostu, održali su sinoć  u malom parku na Zdeni prezentaciju svojih aktivnosti i realizovanih projekata iz prethodnog perioda.

Svi gosti i posjetioci koji su sinoć prisustvovali ovom događaju imali su priliku da se bolje upoznaju sa radom ove organizacije.

Cijeli događaj dodatno su upotpunili nastupi Kulturno-umjetničkog društva „Sanski biseri“, folklorne sekcije Osnovne škole „Mahala“, i međureligijskog hora „Harmonija“ kojeg čine volonteri ove organizacije iz više različitih država.

Pomenuti hor osnovan je prije nekoliko mjeseci, i od tada ga uspješno vodi profesorica muzičke kulture Alma Karabeg. Članovi hora „Harmonija“ prvi veći nastup imaće za vrijeme predstojeće manifestacije Musalla, odnosno u srijedu 4. jula, kada će od 21 sat na Trgu oslobodilaca, zajedno sa horovima koji dolaze iz Prijedora, Bužima i Cazina, održati koncert duhovne muzike.