instant fap

Održana velika ekološka akcija čišćenja Bune i Bunice

U organizaciji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH) danas je održana ekološka akcija čišćenja rijeka Bune i Bunice.

Tridesetak ronilaca i instruktora iz BiH, zemalja regije i Evropske unije te mnogobrojnih građana Mostara i naselja Buna odazvalo se pozivu Udruge i uz sve napore uspjeli su očistiti veliki dio planiranog područja.

“Na ovu akciju odlučili smo se jer smo svijesni u kakvom se ekološkom stanju nalazi Sportsko-rekreacijski centar Buna, odnosno priobalja rijeka Bunice i Bune. Želimo vratiti ovom prostoru stari sjaj te učiniti da on bude ono što je nekada bio, a to je poželjno mjesto za odmor i rekreaciju”, istaknuo je predsjednik SEUH-a Zoran Trninić.

Svojim prisustvom akciju je podržao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je izrazio zahvalnost Sportsko-ekološkoj udruzi Hercegovina na odličnoj ideji.

“Grad Mostar podupire svaku ekološku akciju, svaku inicijativu u pogledu očuvanja okoliša i ekologije. Nadamo se da će u skorije vrijeme biti još više ovakvih i sličnih akcija i inicijativa”, poručio je Bešlić.

Ekološku akciju, između ostalih,  podržao je i predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, koji je i jedan od sudionika akcije.

SEUH Mostar će u skorije vrijeme organizirati slične ekološke akcije te će formirati sportske sekcije za koje se ukaže interes, s naglaskom na one sekcije koje su vezane uz sportove na vodi. U suradnji sa sveučilišnim  profesorima, planirano je i organiziranje javnih tribina vezanih za teme koje se odnose na ekologiju i okoliš, saopćeno je iz te sportsko-ekološke udruge.

KOMENTARI