Oglasila se bijeljinska policija o mladiću koji je vrijeđao Bošnjake

HomeVijestiBiH

Oglasila se bijeljinska policija o mladiću koji je vrijeđao Bošnjake

Bosanac izumitelj revolucionarne rukavice-joysticka

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u utorak, 8. augusta, ispitali su maloljetnog Aleksandra Đokića koji je na društvenim mrežama širio vjersku i nacionalnu netrpeljivost.

Iz PU Bijeljina u saopćenju navode da je osoba koja je prijetila na društvenim mrežama identifikovana i da je riječ o maloljetniku.

“Pripadnici PU Bijeljina identifikovali su maloljetnu osobu iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti“, navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačke ocjenu i dalje postupanje. Prema maloljetniku postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, zaključuje se u saopćenju.

Podsjetimo, Đokić na društvenoj mreži Tik-Tok je širio međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u bijeljinskim naseljima.

Zbog posljednjeg videa u kojem šeta naseljem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo te upućuje prijetnje, na koncu je prijavljen MUP-u RS.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0