instant fap

Okončani radovi u Hamzibegovoj ulici

Postavljanjem drugog sloja asvaltne površine, danas su okončani radovi oko izgradnje kolovozne površine u ulici Mahala, u istoimenom naselju.

Podsjećamo da je u proteklom periodu u ovoj ulici izgrađen kanalizacioni sistem, što je dio projekta izgradnje sistema kanalizacije u ovom dijelu općine Sanski Most. U ranijim fazama ovog projekta, izgrađen je kanalizacioni sistem u susjednoj, Hamzibegovoj ulici, tako da su završetkom ovih radova domaćinstva u ovom sanskom naselju stekla uslove da se priključe na kanalizacioni sistem. Kao i u ranijim fazama, projekat je podrazumjevao i kompletno uređenje ulice, te je danas postavljen drugi sloj asvalta, a u narednom periodu biće uređene i trotoarske površine.

Radilište je danas obišao i načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić.Izgradnja i proširenje gradske kanalizacione mreže biće projekti koje će lokalna vlast realizirati i u narednom periodu. Projekat koji je završen finansiran je zajedničkim sredstvima lokalnih vlasti i projekta „GOV-WADE“, u kojem sudjeluje i općina Sanski Most. Ovaj projekat se finansira sredstvima švajcarske vlade i usmjeren je na zaštitu i očuvanje voda i životne okoline

KOMENTARI