instant fap

Otišao je uz pjesmu, kako je i živio…

Otišao je uz pjesmu, kako je i živio…

Sarajevo je na vječno počivalište danas ispratiloKemala Montena. Hiljade njegovih sugrađana zagrlile su ga posljednji put, ispraćen je uz suze i stihove pjesme koja je obilježila njegov briljantni umjetnički put.

”Bilo gdje da krenem / o tebi sanjam / putevi me svi tebi vode / čekam s nekom čežnjom / na svjetla tvoja / Sarajevo, ljubavi moja”, voljenom gradu otpjevao je Kemo. Sarajevo je danas iste stihove pjevalo njemu. Da se nikad ne zaborave.


Otišao je Monteno, FOTO: Radiosarajevo.ba
Emocije, pogledi u daljinu, teška tišina. Najljepša pjesma na kraju. Lijep ispraćaj, baš onako kako to najveći zaslužuju.

Kemo jeste bio najveći. Pamtit ćemo ga po pjesmama, a pamtit će ga i njegovi prijatelji koji su ga danas ispratili, pokloniviši mu velike riječi kakve Kemo i zaslužuje.

Svojim osmijehom si nas učio kako se nadati. O moj Bože, ja se ponovo nadam. Takvo nešto mogu samo heroji života, a ti si Kemale naš heroj”, rekao je Rade Šerbedžija u svome emotivnome govoru kojim se u ime svih oprostio od velikoga prijatelja.

Otišao je onako kako je i živio – uz muziku. Sarajevo Kemala Montena nikada ne smije zaboraviti. Neka mu je vječna slava. I hvala.

KOMENTARI